Hva bør din personlige økonomi bestå av?

Dette er bare noen elementer som vi mener kan være viktig for din personlige økonomi!

Lønnskonto

Det å ha en konto der all lønn går inn er nok det aller beste for de aller fleste. Dette fordi du kan holde stur på hvor mye du har tjent i løpet av året. Dette gjør det også utrolig mye lettere for eksempel regnskapsfører eller deg selv når du skal sjekke selvangivelsen.

Det gir deg også en oversikt over hva du faktisk bruker penger på. For når du har en lønnskonto så må du overføre penger til din brukskonto og andre sparekontoer. Du vil kunne sette opp månedlige trekk på for eksempel huslån og andre ting. Dette gjør at du vil kunne ha en utrolig god oversikt over din egen økonomi.

Sparekonto

Dette er noe av det viktigste du kan gjøre. Det finnes en rekke ulike typer sparekonto du kan prøve deg på. Det er langtidssparing som for eksempel i fond, eller kortidssparing til ferier eller andre utgifter. Det mange økonomer anbefaler er at du har en konto for forutsette utgifter, som bursdager, reiser etc. Dette gjør at du sparer penger til noe du vet skal skje, så utgiften ikke blir så stor når den skjer.

Det er også sånn at mange økonomer anbefaler at du har en konto der du sparer til uforutsette utgifter som for eksempel at noe blir ødelagt eller det blir en krise. Dette er også noe vi nordmenn kan bli utrolig mye flinkere på å gjøre.

Hva slags kontoer er det du har? Har du noen sparesystemer du vil dele med oss?