Hvordan ta kontroll over pengene dine?

Det finnes mange der ute som har hatt en tendens til å bruke penger de ikke har. Dette er skadelig for din økonomi, noe som kan føre til at det får konsekvenser senere i livet ditt. Det å få betalingsanmerkninger og få en altfor stor gjeld er noe du burde styre unna så tidlig som mulig.

Hvorfor lærer vi ikke mer om dette?

Noe mange (inkludert vi) synes er veldig rart, er at vi lærer utrolig lite om hvordan ta kontroll over vår egen økonomi på skolen. Dette er noe vi jobber for å forbedre og vi synes du skal gjøre det samme. Jo tidligere du er klar over hvilke feller som finnes der ute, jo flinkere vil du bli til å unngå dem!

Hvis du snakker med vennene dine om økonomi, så vil du fort også lære at en rekke av dem har falt i de samme fallgruvene som det du har. Dette er ganske spesielt, fordi hvis man fra tidlig alder lærer hvordan man skal ta kontroll over pengene sine, så vil man ha det utrolig mye bedre med seg selv! Det å ha en stabil og stødig økonomi hjelper deg godt på vei!

Hvordan skal jeg ta kontroll?

Det mange anbefaler, er en såkalt økonomisk helsesjekk som gjør at du kan ta kontroll over din egen økonomi. Hvor ofte du velger å ta denne helsesjekken er opp til deg, men vi anbefaler at du gjør det ganske så ofte. Du vil finne en passende frekvens for deg.

Kort oppsummert så sjekker du forskjellige ting i økonomien din:

* Hva er det du betaler på for tiden?

* Sparer du penger i en bufferkonto?

* Bruker du faktisk tjenestene du betaler for?

* Hvilke dårlige vaner har du som du kan bli kvitt?

* Når og hvor kommer pengene?

Det å ha kontroll på hva som skjer på hjemmebane økonomisk er utrolig viktig. Det å dele økonomiske tips med venner og familie er også noe du burde prøve deg på. Du kommer absolutt til å kunne få masse igjen for dette!

Hva slags økonomiske tips og råd skulle du ønske at du visste før du flyttet ut hjemmefra? Fortell oss mer om penge-feil du har begått, det er bra å dele!