Hvordan ta kontroll over pengene dine?

Det finnes mange der ute som har hatt en tendens til å bruke penger de ikke har. Dette er skadelig for din økonomi, noe som kan føre til at det får konsekvenser senere i livet ditt. Det å få betalingsanmerkninger og få en altfor stor gjeld er noe du burde styre unna så tidlig som mulig.

Hvorfor lærer vi ikke mer om dette?

Noe mange (inkludert vi) synes er veldig rart, er at vi lærer utrolig lite om hvordan ta kontroll over vår egen økonomi på skolen. Dette er noe vi jobber for å forbedre og vi synes du skal gjøre det samme. Jo tidligere du er klar over hvilke feller som finnes der ute, jo flinkere vil du bli til å unngå dem!

Hvis du snakker med vennene dine om økonomi, så vil du fort også lære at en rekke av dem har falt i de samme fallgruvene som det du har. Dette er ganske spesielt, fordi hvis man fra tidlig alder lærer hvordan man skal ta kontroll over pengene sine, så vil man ha det utrolig mye bedre med seg selv! Det å ha en stabil og stødig økonomi hjelper deg godt på vei!

Hvordan skal jeg ta kontroll?

Det mange anbefaler, er en såkalt økonomisk helsesjekk som gjør at du kan ta kontroll over din egen økonomi. Hvor ofte du velger å ta denne helsesjekken er opp til deg, men vi anbefaler at du gjør det ganske så ofte. Du vil finne en passende frekvens for deg.

Kort oppsummert så sjekker du forskjellige ting i økonomien din:

* Hva er det du betaler på for tiden?

* Sparer du penger i en bufferkonto?

* Bruker du faktisk tjenestene du betaler for?

* Hvilke dårlige vaner har du som du kan bli kvitt?

* Når og hvor kommer pengene?

Det å ha kontroll på hva som skjer på hjemmebane økonomisk er utrolig viktig. Det å dele økonomiske tips med venner og familie er også noe du burde prøve deg på. Du kommer absolutt til å kunne få masse igjen for dette!

Hva slags økonomiske tips og råd skulle du ønske at du visste før du flyttet ut hjemmefra? Fortell oss mer om penge-feil du har begått, det er bra å dele!

Hvordan være sjef over sine egne penger

Det å være sjef over sine egne penger kan høres litt rart ut, men det vil endre livet ditt til det positive. Under vil du finne noen tips om hvordan du kan bli litt mer sjef!

Ikke ha for mye på gang på en gang

Er det egentlig vits å ha et abonnement på 2 ulike strømmetjenester for musikk, 3 ulike for TV og en del apper på telefonen din? Noe vi anbefaler deg er å sjekke en gang i måneden om du faktisk bruker det du betaler for. Dette er noe du ikke vil angre på, for la oss gå ut i fra at hvert abonnement koster 100 kroner. Hvis du har 2 musikkabonnementer og 3 for TV, vil dette si at du bruker 500 kroner i måneden. Dette blir til sammen 6 000 kroner i året på noe du ikke bruker så ofte. Er det verdt det? Kanskje du kan gå tilbake til å kjøpe albumene du liker? Da sparer du MASSE penger.

Vurder dine utgifter

Er det noen utgifter som du kan få billigere? Dette gjelder priser på forsikringer, abonnementer etc. Det er også noe vi anbefaler deg at du går igjennom minst en gang i året. Det mange ikke vet er at de kan få en veldig mye gunstigere rente i banken, hvis du tar kontakt for å snakke med dem. Det er jo banken som tjener på at du er kunde hos dem, ikke motsatt.

Invester i ting

Dette kan gjelde alt. Noe som er veldig lurt, er for eksempel å kjøpe et busskort som varer 180 dager istedenfor et månedskort. Dette gjør ofte at du sparer enormt mye penger i lengden. Teknologien har også kommet så langt at hvis du mister busskortet ditt så vil du ha muligheten til å skaffe det igjen.

Dette gjelder også for elektroniske produkter. Kjøp en telefon på grunn av kvalitet, ikke på grunn av trend eller fordi en rekke andre mennesker har den. Telefoner har blitt en stor del av forsøplingen som foregår her til lands. Derfor kan det lønne seg å faktisk se om du har noen mobiler hjemme som du kan selge for litt ekstra penger i kassa. Det å følge med på hva som skjer på mobilfronten kan også være utrolig viktig.

Vi håper at du kan benytte deg av noen av disse tipsene vi har foreslått i denne artikkelen. Det å være mer bevisst på din egen økonomi er noe av det beste du kan gjøre for deg selv og din egen fremtid!

Burde jeg lære mer om personlig økonomi?

Visste du at det finnes en rekke typer utdannelse du kan ta innenfor personlig økonomi. Er dette noe for deg? I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på dette.

Hvor kan jeg studere?

Det finnes ulike nettstudier som tilbyr deg muligheten til å studere personlig økonomi. Det er ting du burde vite før du velger å studere på nett. Så ta deg tid til å lese dette før du bestemmer deg.

Hva vil jeg lære?

Her vil du lære mer om økonomiske faser, og lære hvordan du skal svare på generelle spørsmål. Noe som mange ikke tenker er på at arv og arvespørsmål er en stor del av personlig økonomi. Det er situasjoner de aller fleste kommer til å havne i. Du vil også lære mer om folketrygden og hvordan den fungerer. Det kan være godt å vite om du skulle bli arbeidsledig.

Du vil også lære mer om hvordan forvalte din egne penger og verdier. Det finnes en rekke mennesker som velger å jobbe mindre men som fortsatt tjener gode penger. Det er slike ting du vil lære mer om når du studerer personlig økonomi.

Det er jo absolutt sånn at personlig økonomi er viktig, men det trenger ikke å være det viktigste i livet. Det velger du jo heldigvis helt selv!

Hvordan forbedre din personlige økonomi?

Det er mange måter man kan forbedre økonomien sin på, og i denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på dette.

Hør på ekspertene

Det kan lønne seg å høre hva andre gjør for å spare penger. Dette gjør at du får innsikt i hvordan du kan forbedre din egen økonomi også. Det er også lurt å ta kontakt med eksperter om det er noe du lurer på. Det er faktisk mye mer vanlig enn folk tror å ha en finansiell rådgiver. Kanskje dette er noe du skal vurdere for deg selv?

Det å høre på ekspertene gjør også at du blir mer obs på hvordan du kan spare penger raskt. Det er veldig spennende å høre hva de selv har gjort for å begynne å spare penger og hvordan de får pengene sine til å vokse!

Skaff deg en passiv inntekt

Det å skaffe seg en passiv inntekt er noe av det aller beste du kan gjøre for å gjøre din situasjon best mulig. Dette er en inntekt det kan ta litt tid å opparbeide seg, men som du skjønner på navnet, så er den passiv. Det er flere måter du kan gjøre dette på. Du kan for eksempel starte en blogg der du har reklame, du kan drive med affiliate-linking eller du kan selge produkter du har laget.

Det har blitt mer og mer populært å ha en passiv inntekt, så hvis du har en idé til hvordan du kan opprette en, så er det bare å begynne. Det er også mange som har hobbyer de kan tjene penger på. Dette gjelder for eksempel strikking og andre koselige aktiviteter. Kanskje du også han prøve deg på å starte opp en liten business sammen med noen andre?

Planlegg

Noe som du burde gjøre for å forbedre din økonomi, er å begynne å planlegge alt du gjør. Dette gjelder spesielt ting som koster penger som måltider og annen kos. Det å begynne å handle ukentlig gjør at du sparer utrolig mye penger. Det som også er lurt er å bare handle det som er på handlelisten.

Er du så heldig at du har ekstra plass til å oppbevare mat og andre tørrvarer så anbefaler vi deg at du benytter deg av tilbud når du kan det. Dette gjelder for eksempel tilbud på varer du bruker ofte, som dopapir eller kaffe. Det er jo selvsagt opp til deg å vurdere hva slags varer du bruker ofte og om det lønner seg!

Vi håper du kan benytte deg av noen av disse tipsene for å forbedre din egen personlige økonomi. Det å begynne et sted er nok det som er det viktigste du kan gjøre uansett!

Les dette før du kjøper bruktbil

Når man skal kjøpe bruktbil, så kan man benytte seg av flere måter å finansiere denne på. Man kan benytte seg av et billån, og denne typen lån vil kreve at man har en egenkapital selv. Et annet alternativ er å øke et boliglån for å kjøpe bil.

Dette kan ofte være billigst.

Hvis man ikke har mulighet til å øke lån på boligen og ikke har egenkapital oppspart, så kan man benytte forbrukslån for hele eller deler av egenkapitalen. Dersom man skal kjøpe en rimeligere bil, så kan det også være et alternativ å ta opp forbrukslån for hele kjøpet.

Det er uansett en stor fordel å undersøke litt slik at man finner best mulig betingelser. For å vite hvor mye man har å benytte til forbrukslån hver måned, så kan man føre et enkelt budsjett. Man kan også velge å refinansiere andre lån samtidig som man låner til bil ved hjelp av forbrukslån med gode betingelser.

Da kan man spare på det totale beløpet man låner. Hvis man vil benytte seg av muligheter for å ta opp forbrukslån kan man forvente å finne flere muligheter for beste betingelser. I forbindelse med smålån, så kan man noen ganger benytte seg av flere muligheter enn man hadde tenkt. Dersom man i noen tilfeller skulle la tilbud om finansiering ta overhånd, så kan det ende opp med at et lån vil bli mer kostbart enn det trenger å være hvis man sjekker de betingelsene man har anledning til å oppnå. Det kan være overveldende å forholde seg til antallet tilbydere av lån, men man kan finne frem til de aktuelle tilbyderne ved å sammenlikne betingelser i forhold til hva man ønsker fra et lån.

Hvis du tilfredsstiller krav hos långivere, så vil du ha anledning til å hos noen få tilbudt å låne så mye som 600000kr, men det er også mulig at maksbeløpet er 500000kr i noen tilfeller. Man bør finne frem til alternativer blant flere långivere for å finne de mest attraktive betingelsene man kan oppnå. Når man søker om forbrukslån bør man bestemme seg for hva man selv ønsker før man bestemmer seg for hvilken långiver man velger å benytte seg av.

Man benytter seg ofte av å fordele tilbydere i 3 kategorier for å at lånsøkere lettere skal kunne finne ut hvem som har de beste tilbudene. For best priser og betingelser når man ønsker å refinansiere, så kan det bety at man har mulighet til å benytte seg av å utvide et boliglån.

Renter når man velger å søke om forbrukslån kan variere vesentlig på forskjellige lån uten sikkerhet. Gebyrer har av og til gjort at smålånet er blitt mer kostbart enn et forbrukslån med høy rente. Ved valg av hvilken type refinansiering man benytter, så er det viktig å finne den beste tilbyderen.

Det er mange typer lån uten sikkerhet

Det er viktig å vurdere økonomien før man benytter seg av forbrukslån eller smålån. Om man er kommet til at man trenger penger raskt, så vil man da måtte velge innen kategorien mikrolån eller sms-lån.

Grunnen til at noen typer lån er dyrere er ofte at forskjellige tilbydere har en annen strategi mot markedet. Dersom man benytter seg av muligheten for å finansiere kjøp av forbrukerprodukter i butikk, så vil det ofte bety at man velger smålån da man i så tilfelle har anledning til å tilby disse når man ønsker å ta med seg varer fra en butikk. Med et billigere forbrukslån eller ved å utvide boliglånet kan man refinansiere smålån.