9 tips til å unngå inkasso

I første omgang så er det dyrt hvis en betaling sendes til inkasso, og det er den personen som ikke betaler som vil måtte betale disse kostnadene til slutt.

Noen personer har i vanskelige situasjoner valgt å ikke betale det de skylder, og til og med i noen tilfeller unngår noen av disse personene til og med å åpne posten i frykt for nye regninger eller purringer. Dette er ikke noen god løsning da gjelden raskt vokser, i tillegg til at man til slutt vil få betalingsanmerkninger registrert, noen som vil forårsake at man ikke vil få lån når man søker om det.

Det er flere tips for å unngå inkasso. Det viktigste målet med disse rådene er at man ikke tar på seg flere kostnader enn nødvendig eller ønskelig. Tips kan være: Søk flere steder, kjenn tilbyderne, benytt lånmegler om du ønsker, bruk budsjett for å holde oversikt, unngå dyre smålån, pass på å ikke ta opp lån uten å sjekke betingelsene, reduser utgifter ellers, hvis nødvendig øk inntekten og pass på å ikke få betalingsanmerkninger. Det er ikke uvanlig å finne mange typer forbrukslån, et stort antall tilbydere av forbrukslån og variable priser på lånene som finnes.

Lånebeløpet du kan få vil være knyttet til inntekten din. Hvis du har høy inntekt og lite gjeld fra tidligere, så er det stor sjanse for at du får tilbud om et lånebeløp opp imot det maksimale tilbyder vil kunne tilby. Da långivere krever en individuell vurdering, så vil man ikke vite hvilken rente man får tilbudt før man faktisk søker om lånet. Det er en stor fordel å vurdere flere tilbydere for å finne så bra betingelser som man kan oppnå. Hvis man tar opp flere dyre smålån så kan man ende opp med at man kan få flere kostnader enn man ønsker.

Det er mulig å finne gode priser på lån og forbrukslån ved å vurdere refinansiering hvor man vurderer betingelser fra flere tilbydere av disse. Hvis man velger å benytte seg av en annen type tilbyder enn man faktisk trenger, så kan man ende opp med å betale et beløp på mer enn man ønsker for et forbrukslån.

Flere kunder har opplevd å benytte finansiering hvor de har blitt informert om at lånet er rentefritt, men gebyrer kommer ikke alltid frem i disse tilbudene. Når man skal velge hvilken type lån uten sikkerhet man skal benytte, bør man bruke tid på å finne den tilbyderen som gir de beste betingelsene. For å hjelpe kunder å finne frem i tilbudene, så bruker man ofte 3 kategorier som kan hjelpe med å velge de tilbyderne som er riktig for deg.

Hvilke typer lån finnes det å velge mellom

Man kan vurdere å få oversikt over økonomien med et budsjett før man benytter seg av forbrukslån eller smålån. Fordi det kan være en utfordring å finne frem blant alle valgene av tilbydere, så er det en fordel at man bruker å kategorisere tilbydere i forhold til deres ønskede markedssegment for sine lån.

Hvis man egentlig ikke trenger penger utbetalt raskt, så bør man ikke benytte lånetyper som mikrolån eller sms-lån da denne typen lån vanligvis er vesentlig dyrere enn ordinære forbrukslån. Man kan benytte seg av ordinære forbrukslån på inntil 600000 kr med en nedbetalingstid på 15 år.

Man kan finne stor forskjell hos långiverne

Når du begir deg ut på jakten etter lånet du ønsker bør du avklare hva du vil oppnå. Hva man må betale tilbake kan variere vesentlig mellom de forskjellige långiverne. Långivere etablerer seg gjerne i markedet med fokus på en type lån, og du vil derfor få betingelser i forhold til typen lån de tilbyr.

Søk hos flere långivere

Man kan få vesentlig høyere kostnad på et forbrukslån hvis man får dårlige betingelser fordi man ikke benytter tiden som trengs for å finne gode tilbud. Når man vil sikre at man finner det alternativet som passer best, så bør man søke hos flere tilbydere og finne ut av alle alternativer. Når man har mottatt det tilbudet som passer best vil man kunne bestemme hvilke renter man benytter seg av.